21/08/2018 Вести 0

Нова школска година почиње за десетак дана, а увођење електонских дневника у наставу је практично у завршној фази. Српско-корејски информатичко приступни центар у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе у наредних неколико дана биће домаћин професорима и наставницима 160 школа из свих крајева Србије.

Наиме, у нашим просторијама ће се у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, а у оквиру пројекта Е-просвета, чији је главни циљ дигитална трансформација наставно-образовног програма, обучити укупно 320 просветних радника за рад у електронском дневнику.

Е-дневник је новитет који ће умногоме помоћи професорима и наставницима да на брз и једноставан начин воде евиденцију о ученицима, а родитељима ће омогућити бољи и константни увид у активности и резултате рада детета. Е дневник је модерна и ефикасна алтернатива папирном дневнику. Он смањује ризик од субјекивног оцењивања, јер наставници немају увид у комплетне оцене ђака тако да се избегава ефекат “преписивања” оцена од колега.

Иначе, СКИП центар је и почетком године угостио велики број професора и наставника који су успешно савладали обуке Министарства просвете, значајне за комплетну дигитализацију образовног система.