15/03/2018 Вести 0

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је данас у Српско –корејском информатичком приступном центру са делегациојом посланика из Републике Кореје о реформи јавне управе и дигитализацији.

Министар Ружић је рекао да је сарадња двеју држава веома добра и да је она потврђена и отварањем Српско–корејског информатичког приступног центра, за који је простор обезбедило Министарство, а технички опремила корејска Национална агенција за информационо друштво (НИА).

“Наша је срећа што увиђате да Србија, поред директних инвестиција, има потребу у развоју информационих технологија и дигиталне управе и част нам је да Србију сматрате најразвијенијом земљом од свих у којима сте отворили овакве центре и што ћете нам, као држава, помоћи да успоставимо одржив модел развоја дигитализације јавне управе Србије”, рекао је министар.

Циљ реформе јавне управе је обезбеђивање професионалне, ефикасне и модерне управе у служби наших грађана, рекао је Ружић и додао да је за њега као министара значајно што су добри односи двеју земаља конкретизовани и материјализовани отварањем овог Центра, јер је до сада кроз њега око 1200 људи прошло је или пролази обуке.

Министар је оценио да је отварање оваквог центра и својеврсно признање Србији за постигнуте резултате у развоју ИТ сектора и економије уопште, пошто Република Кореја овакве пројекте покреће тек када држава достигне одређени ниво развоја. „Посебно нам годи што ово признање долази од државе која је својевремено била једна од најнеразвијенијих, а данас се налази у друштву најјачих економија”, рекао је он.
Чланови делегације су изразили задовољство успехом који остварује Српско-корејски центар, као и жељу да подрже и наредне пројекте које имају за циљ стварање боље управе грађанима Србије.