12/05/2022 Вести 0

У оквиру посете Министарству државне управе и локалне самоуправе делегација Националне агенције за информационо друштво Владе Републике Кореје (енг. Nation Agency for Information Society, NIA) обишла је локацију у Граду Нишу где ће, сходно потписаном Меморандуму о разумевању и заједничкој сарадњи у области информатичко-комуникационих технологија између МДУЛС-а и НИА, до краја године у Србији бити отворен још један Српско-корејски информатичко-приступни центар. Током обиласка предложене локације посебно је истакнуто да ће архитекте НИА допринети изради архитектонског решења за фунционисање СКИП-а у Граду Нишу.

Другог дана званичне посете Србији делегација Републике Кореје састала се у СКИП центру у Београду са представницима МДУЛС-а. На састанку је размотрен досадашњи рад центра, учинак спроведених ИТ програма и обука, а разговарано је и о планираним иницијативама и будућим корацима у овој области. Представници корејске Националне агенције за информационо друштво изразили су велико задовољство напретком и свеукупним функционисањем центра, а посебно је наглашено да је СКИП центар с правом проглашен најбољим у свету.

Подсећамо, Српско-корејски информатичко-приступни центар, који ради у оквиру МДУЛС-а, награђен је 2021. године престижном Златном плакетом као најбољи информатичко-приступни центар у свету (енг. Best IAC Award) и то у конкуренцији више од шездесет сличних центара чији рад подржава Република Кореја, а који функционишу у исто толиком броју земаља широм света.