09/11/2023 Vesti 0

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije u saradnji sa Nacionalnim institutom za međunarodno obrazovanje Republike Koreje organizuje besplatni kurs osnovnog nivoa korejskog jezika.

Časovi korejskog jezika održavaće se svakog četvrtka u terminu od 17.00 do 18.30 sati i to u periodu od 30. novembra 2023. do 27. juna 2024. godine u prostorijama Srpsko-korejskog informatičko-pristupnog centra koji radi u okviru MDULS-a i koji se nalazi u ulici Dobrinjska 11 u Beogradu (SKIP centar; www.skipcentar.rs).

Svi građani koji žele da pohađaju besplatnu školu korejskog jezika u SKIP centru mogu elektronski da podnesu prijavu do 23. novembra popunjavanjem formulara koji je dostupan na sledećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScT2o6OLMQlV3TtPwJzMY6OnRKpOAEUFc0JT2d0uGuFwl1kuA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Napominjemo da je broj mesta ograničen i da je za pohađanje kursa neophodno znanje engleskog jezika, jer će se komunikacija u svrhu razumevanja predavanja i praćenja nastave odvijati na ovom stranom jeziku.

Časove korejskog jezika vodiće profesorka Hjeđong Šin, koja je osim toga što je predavač u okviru beogradske Filološke gimnazije angažovana i u korejskim društvenim i jezičkim institucijama. Nacionalni institut za međunarodno obrazovanje (eng. NIIED) je organizacija, odnosno agencija pri Ministarstvu prosvete Republike Koreje sa nadležnostima u oblasti razvoja internacionalne saradnje u domenu sistema obrazovanja i ljudskih resursa. Institut je osnovan 1962. godine, a u okviru njegovog posebnog programa od 2016. godine edukacijom se bave profesori volonteri.