22/07/2020 Vesti 0

SKIP centar obaveštava sve svoje saradnike i klijente da zbog aktuelne situacije sa korona virusom nismo u mogućnosti da organizujemo veoma posećenu „Besplatnu letnju školu programiranja“.

Ovaj projekat, koji je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu s izuzetnim uspehom u prethodne dve godine realizovalo sa Vladom Republike Koreje, naišao je na odličan prijem kako kod službenika u javnom sektoru tako i kod građanstva uopšte. Više od 500 polaznika je usavršilo svoje znanje u IT sektoru ili naučilo osnove programiranja tokom interaktivnih predavanja mladih stručnjaka sa najprestižnijih južnokorejskih fakulteta za savremene tehnologije.Nakon ukidanja vanrednog stanja svakoga dana smo primali na desetine poziva, a dobili smo i veliki broj mejlova u kojima su se zainteresovani raspitivali o terminima ovogodišnjeg kursa. Sa našim saradnicima iz Republike Koreje, koja je takođe bila na udaru kovid 19, sve vreme smo održavali kontakt i oni su bili i te kako raspoloženi da dođu u Srbiju i održe predavanja ukoliko to zdravstvene okolnosti budu dozvoljavale. Nažalost, poslednja dešavanja sa virusom u našoj zemlji su nas sprečila da održimo „Besplatnu letnju školu programiranja“.

SKIP centar će prateći epidemiološku situaciju u Republici Srbiji i radeći u skladu sa preporukama nadležnih organa organizovati besplatne obuke iz domena informaciono-komunikacionih tehnologija kada se za to steknu adekvatni uslovi, o čemu ćemo vas na vreme obavestiti.

Do tada budite odgovorni, nosite maske i ponašajte se onako kako nalažu stručne osobe koje rade na suzbijanju korona virusa.