09/09/2019 Vesti 0

U Srpsko-korejskom informatičko pristupnom centru koji je u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave danas je počela dvodnevna CAF (eng. Common Assessment Framework – CAF) radionica na kojoj će se raditi na unapređenju efikasnosti, efektivnosti, ekonomske i socijalne odgovornosti institucija u javnoj sferi.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je prvo koje radi na implementaciji evropskog alata u Republici Srbiji kako bi u budućnosti bilo omogućeno uspostavljanje jedinstvenog centra za diseminaciju i sprovođenje CAF-a u Srbiji. Učesnici ove radionice su predstavnici MDULS-a koji će danas i sutra raditi na razvoju akcinog plana i unapređenju alata za proveru kvaliteta rada.

Više od 50 država uključujući sve države članice Evropske unije sprovode CAF kao opšti okvir za upravljanje kvalitetom u državnoj upravi, koji predstavlja preduslov članicama za povlačenje sredstava iz strukturnih fondova EU.
Uvođenje Zajedničkog okvira za vrednovanje kvaliteta rada državne uprave (CAF) u Republiku Srbiju i mentorstvo za sprovođenje prvog pilot projekta u trajanju od šest meseci sprovodi se uz pomoć partnera Ministarstva, Regionalne škole za državnu upravu (ReSPA) kao regionalnog CAF centra i Centra za istraživanje državne uprave Austrije (KDZ) kao austrijskog centra za CAF.