06/10/2018 Vesti 0

Danas smo u Srpsko-korejskom informatičko-pritupnom centru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u saradnji s Mensa Srbije organizovali besplatnu radionicu „Učenik kodira u svemiru“ (UčenIQ kodira u svemiru) povodom Evropske nedelje programiranja (Code Week), Dana inteligencije, Nedelje svemira (World Space Week) i Dečje nedelje.
Cilj radionice je da učenike uzrasta od 1. do 6. razreda upozna sa edukativnim igricama za učenje programiranja na temu svemira. Inteligencija i različiti načini mišljenja se posebno razvijaju ako deca rešavaju probleme, a učenjem programiranja usvajaju veštine potrebne za 21. vek.
Autori i realizatori radionica su Tanja Olear Gojić, profesor razredne nastave, koordinator i osnivač SIG Učenik (UčenIQ), Sajentiks (Scientix) ambasador i Majkrosoft (Microsoft) inovativni edukator ekspert i Mirjana Tišma, profesor razredne nastave, koordinator SIG Roditelj i osnivač SIG Učenik (UčenIQ) u okviru Mensa Srbije.

Njih dve su, takođe, suosnivači SIG za razvoj učenja i pamćenja pri Mensa Srbije i autori programa “Od crtanja do programiranja” i “Učimo brzo i lako, jer znamo kako“.