28/09/2018 Vesti 0

U prostorijama Srpsko-korejskog centra sutra , 29. septembra po prvi put za zainteresovane dame će biti održana besplatna QA (Quality Assurance) radionica odnosno obuka za kontrolu kvaliteta softverskih proizvoda.

QA radionicu u saradnji sa SKIP centrom organizuju portal ITgerls (ITgirls) i HelouVorld (HelloWorld). Inače kontrola kvaliteta jedan je od ključnih elemenata za razvoj vrhunskih softverskih proizvoda. Ovaj sistem ne proverava samo softver, već sve njegove prateće komponente i karakteristike. Pozicija QA Manual Testera svuda u svetu veoma je tražena, a dobri QA testeri su cenjeni i dobro plaćeni.

Predavačice

Dragana i Mima su sestre koje se programiranjem bave od ranih tinejdžerskih dana. Nakon završenih studija na Fakultetu Teničkih Nauka u Novom Sadu, oprobale su se na poziciji gejmplej(gameplay) programera. Za ovaj posao su se odlučile iz ljubavi prema video igrama i želje iz detinjstva da ih jednog dana i prave. Danas Mima radi kao ful stek (full stack) developer, a Dragana je Biznis Rilejšnšip menadžer (Business Relationship manager). Polaznice kursa imaće priliku da se upoznaju sa osnovnim procesima, alatima i znanjima koji su bitni za poziciju kontrolora kvaliteta i osposobiće se za dalje samostalno učenje, rad i napredak.