28/09/2018 Вести 0

У просторијама Српско-корејског центра сутра , 29. септембра по први пут за заинтересоване даме ће бити одржана бесплатна QА (Quality Assurance) радионица односно обука за контролу квалитета софтверских производа.

QА радионицу у сарадњи са СКИП центром организују портал ИТгерлс (ITgirls) и ХелоуВорлд (HelloWorld). Иначе контрола квалитета један је од кључних елемената за развој врхунских софтверских производа. Овај систем не проверава само софтвер, већ све његове пратеће компоненте и карактеристике. Позиција QА Мануал Тестера свуда у свету веома је тражена, а добри QА тестери су цењени и добро плаћени.

Предавачице

Драгана и Мима су сестре које се програмирањем баве од раних тинејџерских дана. Након завршених студија на Факултету Теничких Наука у Новом Саду, опробале су се на позицији гејмплеј(gameplay) програмера. За овај посао су се одлучиле из љубави према видео играма и жеље из детињства да их једног дана и праве. Данас Мима ради као фул стек (full stack) девелопер, а Драгана је Бизнис Рилејшншип менаџер (Business Relationship manager). Полазнице курса имаће прилику да се упознају са основним процесима, алатима и знањима који су битни за позицију контролора квалитета и оспособиће се за даље самостално учење, рад и напредак.