06/10/2018 Вести 0

Данас смо у Српско-корејском информатичко-притупном центру Министарства државне управе и локалне самоуправе у сарадњи с Менса Србије организовали бесплатну радионицу „Ученик кодира у свемиру“ (UčenIQ kodira u svemiru) поводом Европске недеље програмирања (Code Week), Дана интелигенције, Недеље свемира (World Space Week) и Дечје недеље.
Циљ радионице је да ученике узраста од 1. до 6. разреда упозна са едукативним игрицама за учење програмирања на тему свемира. Интелигенција и различити начини мишљења се посебно развијају ако деца решавају проблеме, а учењем програмирања усвајају вештине потребне за 21. век.
Аутори и реализатори радионица су Тања Олеар Гојић, професор разредне наставе, координатор и оснивач СИГ Ученик (UčenIQ), Сајентикс (Scientix) амбасадор и Мајкрософт (Microsoft) иновативни едукатор експерт и Мирјана Тишма, професор разредне наставе, координатор СИГ Родитељ и оснивач СИГ Ученик (UčenIQ) у оквиру Менса Србије.

Њих две су, такође, суоснивачи СИГ за развој учења и памћења при Менса Србије и аутори програма “Од цртања до програмирања” и “Учимо брзо и лако, јер знамо како“.