21/08/2018 Vesti 0

Nova školska godina počinje za desetak dana, a uvođenje elektonskih dnevnika u nastavu je praktično u završnoj fazi. Srpsko-korejski informatičko pristupni centar u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u narednih nekoliko dana biće domaćin profesorima i nastavnicima 160 škola iz svih krajeva Srbije.

Naime, u našim prostorijama će se u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u okviru projekta E-prosveta, čiji je glavni cilj digitalna transformacija nastavno-obrazovnog programa, obučiti ukupno 320 prosvetnih radnika za rad u elektronskom dnevniku.

E-dnevnik je novitet koji će umnogome pomoći profesorima i nastavnicima da na brz i jednostavan način vode evidenciju o učenicima, a roditeljima će omogućiti bolji i konstantni uvid u aktivnosti i rezultate rada deteta. E dnevnik je moderna i efikasna alternativa papirnom dnevniku. On smanjuje rizik od subjekivnog ocenjivanja, jer nastavnici nemaju uvid u kompletne ocene đaka tako da se izbegava efekat “prepisivanja” ocena od kolega.

Inače, SKIP centar je i početkom godine ugostio veliki broj profesora i nastavnika koji su uspešno savladali obuke Ministarstva prosvete, značajne za kompletnu digitalizaciju obrazovnog sistema.