19/06/2018 Vesti 0

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da budete deo Besplatne letnje škole programiranja i korejske kulture, koja će se održavati od 2. do 27. jula u našem Srpsko-korejskom informatičko-pristupnom centru (SKIP Centru), u Dobrinjskoj 11.

Imajući u vidu da su informacione tehnologije danas najtraženije i najperspektivnije zanimanje 21. veka, a Republika Koreja svetski lider u ovoj oblasti, kao i da Srbija i Koreja ostvaruju uspešnu saradnju, predavači renomiranih IT fakulteta u Seulu će držati BESPLATNE obuke programiranja sa jednim od najtraženijih programskih jezika – Pajtonom (Phyton), kreiranja veb stranica, kao i časove korejske kulture.

Časovi će biti isključivo na engleskom jeziku i održavaće se pet puta sedmično radnim danima u formi DVOČASA (2 x 60 min sa kratkom pauzom i uvek u isto vreme). Budući da je broj mesta ograničen, iskoristite priliku i  prijavite se na jedan ili na više ponuđenih kurseva na sledeću mejl adresu: skipcentar@mduls.gov.rs  ili na sledeću prijavu koju možete naći OVDE .

Naši predavači uputiće polaznike u sve neohodne veštine potrebne za kompjutersko programiranje sa Pajtonom (Phyton). Polaznici će naučiti kako programi funkcionišu, a imaće i mogućnost da sami programiraju sa jednostavnim kodovima u savremenom Objektno-orijentisanom programiranju.

Pored Pajtona (Phyton) i pravljenja sajtova, naši polaznici će se upoznati i sa korejskom kulturom u okviru časova Korejske kulture. Korejski studenti će našim polaznicima približiti kako tradicionalnu kulturu, tako i svetski popularan K-Pop (K-Pop).

Termini obuka:

  • Pajton(Phyton) – ponedeljak i sreda od 10 do 12 časova
  • Veb programiranje (programiranje prvog veb sajta) – utorak i četvrtak od 10 do 12 časova
  • Korejska kultura – ponedeljak i sreda od 13 do 14 časova i petak od 13 do 16 časova

Važna napomena: Polaznici ne moraju nositi sa sobom kompjutere, sva neophodna oprema je već obezbeđena od strane SKIP centra.  Takođe, nije potrebno da polaznik ima prethodno iskustvo.