26/07/2018 Вести 0

Делегација Националне агенције за информационо друштво Јужне Кореје посетила је јуче просторије Српско -корејског информатичко приступног центра и том приликом разговарала са руководиоцем СКИП центра Даром Граваром Стојановић. Долазак делегације искоришћен је и за снимање кратког филма о раду Српско-корејског ИТ центра као једном од најуспешнијих центара ове врсте у свету.
Осим што је током разговора посебно наглашен значај и успешно функционисање Српско-корејског ИТ центра у Београду, чланови делегације су на састанку констатовали да је Бесплатна летња школа програмирања постигла одличне резултате.
Подсетимо бесплатне ИТ радионице почеле су са радом другог дана јула и званично ће бити завршене сутра. Наши гости – предавачи похађали су престижне ИТ академије у Сеулу. Полазнике бесплатне летње школе компјутерског и веб програмирања месец дана су свакодневно едуковали како би их што пре оспособили за рад у ИТ сектору.
Чланови јужнокорејске НИА делегације и руководилац СКИП центра Дара Гравара Стојановић сагласили су се да ће бесплатне ИТ обуке бити организоване и следеће године како би што више наших грађана имало прилику да унапреди своје ИТ вештине.