26/07/2018 Vesti 0

Delegacija Nacionalne agencije za informaciono društvo Južne Koreje posetila je juče prostorije Srpsko -korejskog informatičko pristupnog centra i tom prilikom razgovarala sa rukovodiocem SKIP centra Darom Gravarom Stojanović. Dolazak delegacije iskorišćen je i za snimanje kratkog filma o radu Srpsko-korejskog IT centra kao jednom od najuspešnijih centara ove vrste u svetu.
Osim što je tokom razgovora posebno naglašen značaj i uspešno funkcionisanje Srpsko-korejskog IT centra u Beogradu, članovi delegacije su na sastanku konstatovali da je Besplatna letnja škola programiranja postigla odlične rezultate.
Podsetimo besplatne IT radionice počele su sa radom drugog dana jula i zvanično će biti završene sutra. Naši gosti – predavači pohađali su prestižne IT akademije u Seulu. Polaznike besplatne letnje škole kompjuterskog i veb programiranja mesec dana su svakodnevno edukovali kako bi ih što pre osposobili za rad u IT sektoru.
Članovi južnokorejske NIA delegacije i rukovodilac SKIP centra Dara Gravara Stojanović saglasili su se da će besplatne IT obuke biti organizovane i sledeće godine kako bi što više naših građana imalo priliku da unapredi svoje IT veštine.