05/07/2019 Vesti 0

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić obišao je danas apsolvente IT fakulteta iz Seula koji u Srpsko-korejskom informatičko-pristupnom centru u Beogradu svakim radnim danima i to u dva termina besplatno obučavaju naše građane za dve vrlo značajne IT oblasti veb programiranja i Pajtona, ali i drže časove o korejskoj kulturi.
On se zahvalio korejskim studentima na dolasku u Beograd, njihovom angažovanju i vrednom radu podsećajući da je Srpsko-korejski IT centar otvoren upravo zahvaljujući uspešnoj saradnji Srbije i Republike Koreje u oblasti digitalizacije.
Ministar Ružić je izrazio i očekivanje da će sličnih projekata koji doprinose podizanju nivoa digitalne pismenosti našeg društva u budućnosti biti još više. On je pozvao mlade IT stručnjake i da ne propuste priliku da obiđu srpsku prestonicu i upoznaju se sa našom bogatom tradicijom, istorijom i kulturom.
Inače Besplatna letnja škola programiranja se već dve godine održava u SKIP centru koji radi pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Prošle godine nekoliko stotina građana uspešno je završilo besplatne IT obuke.