18/09/2018 Vesti 0

Leto je, barem kalendarski, na izmaku… Mada smo “pregazili” polovinu septembra i polako se bližimo kraju ovog meseca, povratak u školske klupe je i dalje jedna od najaktuelnijih tema.

Kako bismo u duhu savremenog doba, a na kreativan i produktivan način obeležili početak ove školske godine Srpsko-korejski IT Centar u saradnji sa IT gerls organizuje četvrtu po redu IT gerls radionicu namenjenu deci uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole.

Školarci će imati priliku da steknu prva znanja iz oblasti programiranja 22. septembra u 12 sati u našim prostorijama na već poznatoj adresi, Dobrinjskoj 11.

Kao i na prethodnim radionicama đaci će naučiti da koriste programski jezik Skreč (Scratch), a akcenat je na savladavanju platforme Petlje, kao i upoznavanje učenika sa sličnim kompjuterskim platformama. IT gerls predavači, prema sopstvenom priznanju, imaju za cilj da prenesu beogradskim mališanima osnovna znanja iz oblasti informacionih tehnologija, kao i da ih zainteresuju da nastave samostalno da izučavaju moderne tehnologije.

Radionica je interaktivnog tipa i prilagođena je uzrastu naših mladih polaznika.

Prijave su otvorene.

Broj mesta je ograničen na 20 učesnika. Za učešće u radionici se možete prijaviti OVDE.