27/11/2019 Vesti 0

Danas je u SKIP Centru koji je deo Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave održana radionica u okviru projekta „Prenos znanja iz oblasti digitalizacije javne uprave u zemljama Zapadnog Balkana“, koji zajedno sprovode Partenerstvo za prosperitet NVO i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uz podršku SlovakAid-a.

Na radionici se razgovaralo o razvoju kompetencija u organima državne uprave u informitizaciji i glavnom zakonodavstvu, nacionalnom konceptu informatizacije javne uprave i strateškim dokumentima, informatizaciji lokalnih samouprava kao i o Strategiji digitalne transformacije Republike Slovačke i uključivanju stručne javnosti i udruženja u pripremu strateških, konceptualnih i zakonodavnih dokumenata.

Učesnicima na radionici se takođe obratila i gospođa Helena Zengo – prvi sekretar u Ambasadi Republike Slovačke u Srbiji. “Nadam se da će se uspešna saradnja između ove dve zemlje nastaviti i u budućnosti – imajući u vidu već postignute rezultate sa prethodnih projekata koje smo zajedno sprovodili“ istakla je Helena Zengo i poželela učesnicima uspešnu realizaciju radionice.