13/11/2018 Vesti 0

Posle niza besplatnih KjuEj (QA -Quality Assurance) radionica iliti obuka za kontrolu kvaliteta softverskih proizvoda, sve zainteserovane dame prošlog vikenda u prostorijama Srpsko-korejskog IT centra imale su priliku da savladaju i tehnike automatskog testiranja.

Naši predavači iz IT gerls-a upoznali su polaznice kursa sa najvažnijim pojmovima iz oblasti automatskog testiranja, a naročito je istaknut njegov gotovo neprocenjiv značaj u svakodnevnoj praksi kontrolisanja IT proizvoda i usluga. Na pomenutoj obuci naše polaznice savladale su umeće kreiranja testova u Selenium IDE alatu, Selenium Java i Selenium Pajton (Python) alatu.

Nastavak radionica zakazan je za desetak dana, a u zajedničkoj saradnji SKIP centra i IT gerls-a planirane su dodatne aktivnosti i sprovođenje još nekoliko aktuelnih IT obuka u narednom period.

Do sada je u SKIP Centru održan veći broj ITgerls radionica. Reč je o Skreč (Scratch) programiranju i Petlji za najmlađe, zatim radionicama za manuelno KjuEj (QA – Quality Assurance) testiranje, te najnovijim obukama za automatsko testiranje koje su namenjene pripadnicama lepšeg pola.