09/08/2021 Vesti 0

Studentska organizacija ESTIEM Beograd, ogranak Udruženja evropskih studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta, održala je danas u SKIP centru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave prezentaciju na temu „Ekonomija Republike Srbije“. Ovom interesantnom predavanju prisustvovalo je 25 studenata iz desetak zemalja Evrope. Oni su se upoznali sa najvažnijim oblastima ekonomskog razvoja Republike Srbije, a posebno ih je zanimala monetarna politika tokom poslednje dve decenije.

Studentska organizacija ESTIEM LG Beograd deo je ESTIEM mreže Udruženja evropskih studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta koja okuplja lokalne grupe iz 76 evropskih gradova. Radi se o projektno orijentisanoj organizaciji koja članovima u cilju individualnog napretka pruža mogućnost da kroz različite projekte steknu znanje i veštine iz oblasti menadžmenta. Beogradski ogranak ESTIEM-a postoji preko 15 godina, okuplja više od 150 aktivnih članova, dok mu je sedište na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. ESTIEM LG Beograd uspostavlja, gaji i razvija odnose sa studentima širom Evrope.

Podsetimo, pomenuta studentska organizacija prošle godine prvi put je organizovala u Srpsko-korejskom informatičko-pristupnom centru trodnevnu radionicu o projektnom menadžmentu, što je jedna od najaktuelnijih oblasti današnjice.