09/08/2021 Вести 0

Студентска организација ЕСТИЕМ Београд, огранак Удружења европских студената индустријског инжењерства и менаџмента, одржала је данас у СКИП центру Министарства државне управе и локалне самоуправе презентацију на тему „Економија Републике Србије“. Овом интересантном предавању присуствовало је 25 студената из десетак земаља Европе. Они су се упознали са најважнијим областима економског развоја Републике Србије, а посебно их је занимала монетарна политика током последње две деценије.

Студентска организација ЕСТИЕМ ЛГ Београд део је ЕСТИЕМ мреже Удружења европских студената индустријског инжењерства и менаџмента која окупља локалне групе из 76 европских градова. Ради се о пројектно оријентисаној организацији која члановима у циљу индивидуалног напретка пружа могућност да кроз различите пројекте стекну знање и вештине из области менаџмента. Београдски огранак ЕСТИЕМ-а постоји преко 15 година, окупља више од 150 активних чланова, док му је седиште на Факултету организационих наука Универзитета у Београду. ЕСТИЕМ ЛГ Београд успоставља, гаји и развија односе са студентима широм Европе.

Подсетимо, поменута студентска организација прошле године први пут је организовала у Српско-корејском информатичко-приступном центру тродневну радионицу о пројектном менаџменту, што је једна од најактуелнијих области данашњице.