09/11/2023 Вести 0

Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије у сарадњи са Националним институтом за међународно образовање Републике Кореје организује бесплатни курс основног нивоа корејског језика.

Часови корејског језика одржаваће се сваког четвртка у термину од 17.00 до 18.30 сати и то у периоду од 30. новембра 2023. до 27. јуна 2024. године у просторијама Српско-корејског информатичко-приступног центра који ради у оквиру МДУЛС-а и који се налази у улици Добрињска 11 у Београду (СКИП центар; www.skipcentar.rs).

Сви грађани који желе да похађају бесплатну школу корејског језика у СКИП центру могу електронски да поднесу пријаву дo 23. новембра попуњавањем формулара који је доступан на следећем линку:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScT2o6OLMQlV3TtPwJzMY6OnRKpOAEUFc0JT2d0uGuFwl1kuA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Напомињемо да је број места ограничен и да је за похађање курса неопходно знање енглеског језика, јер ће се комуникација у сврху разумевања предавања и праћења наставе одвијати на овом страном језику.

Часове корејског језика водиће професорка Хјеђонг Шин, која је осим тога што је предавач у оквиру београдске Филолошке гимназије ангажована и у корејским друштвеним и језичким институцијама. Национални институт за међународно образовање (енг. NIIED) је организација, односно агенција при Министарству просвете Републике Кореје са надлежностима у области развоја интернационалне сарадње у домену система образовања и људских ресурса. Институт је основан 1962. године, а у оквиру његовог посебног програма од 2016. године едукацијом се баве професори волонтери.