06/06/2019 Вести 0

ПОЧЕО ПИЛОТ ПРОЈЕКАТ ПРИМЕНЕ ЕВРОПСКОГ АЛАТА ЗА УПРАВЉАЊЕ КВАЛИТЕТОМ – CAF

 

Сектор за развој добре управе Министарства државне управе и локалне самоуправе на семинару одржаном у Српско-корејском информатичко-приступном центру (СКИП центар) званично је данас започео са процесом имплементације европског алата за управљање квалитетом – CAF (енг. Common Assessment Framework – CAF) који има за циљ унапређење ефикасности, ефективности, економске и социјалне одговорности институција у јавној сфери.

Више од 50 држава укључујући све државе чланице Европске уније спроводе CAF као општи оквир за управљање квалитетом у државној управи, који представља предуслов чланицама за повлачење средстава из структурних фондова ЕУ.

Министарстсво државне управе и локалне самоуправе ће бити прво које ће имплементирати овај алат за управљање квалитетом у Републици Србији, с циљем да унапреди свој рад, али и да омогући у будућности успостављање јединственог центра за дисеминацију и спровођење CAF-а у Србији.

Увођење Заједничког оквира за вредновање квалитета рада државне управе (CAF) у Републику Србију и менторство за спровођење првог пилот пројекта у трајању од шест месеци спроводи се уз помоћ партнера Министарства, Регионалне школе за државну управу (РеСПА) као регионалног CAF центра и Центра за истраживање државне управе Аустрије (КДЗ) као aустријског центра за CAF.