11/06/2019 Вести 0

У Српско-корејском Информатичко приступном центру у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе oдржан је Викимедија уређивачки маратон на тему спорта.

Идеја догађаја је увећање слободног садржаја о спортистима, спортским дисциплинама, спортским такмичењима и другим релевантним појмовима на Википедији на српском језику.

Уређивачки маратони су једнодневна окупљања уредника Википедије са циљем писања и допуне што већег броја чланака на одређену тему. Овог пута учесници су могли да увећају садржај о различитим врстама спорта, да допуне важне информације о оствареним резултатима спортиста из Србије, али и света, као и да ажурирају постојеће информације о освојеним наградама. Заинтересовани учесници су имали могућност да сами иѕаберу теме теме, а у оквиру предлога могу видети шта је заступљено, а шта не на Википедији. Охрабрује се и превођење чланака са других језичких верзија Википедије.

О Викимедији Србије

Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, чији су циљеви промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању. Кроз локалне пројекте подржава и промовише рад на Википедији и другим Вики пројектима.