13/06/2019 Вести 0

Министарство државне управе и локалне самоуправе и ове године у сарадњи са Владом Републике Кореје од 1. до 26 јула организује Бесплатну летњу школу програмирања и корејске културе у Српско-корејском информатичко приступном центру (СКИП центар).

Млади предавачи, који су завршили реномиране ИТ факултете у Сеулу, граду који је светски симбол високотехнолошког развоја и напретка, одржаће у Београду бесплатне обуке из две ИТ области: Веб програмирања и Пајтона (Phyton).

Заинтересовани грађани моћи ће да се пријаве и на специјални курс корејске културе где ће полазницима кроз занимљив садржај бити презентована богата историја и традиција Републике Кореје, али и модерни популарни правци њеног развоја оличени у таласу савремене популарне музике, у свету познатог и утицајног К-попа.

Часови Веб програмирања и Пајтона (Phyton) ће се одржавати на енглеском језику сваког радног дана и трајаће по два сата док је за корејску културу предвиђен двосач три пута недељно.

Полазницима су на располагању лаптоп рачунари СКИП центра који је и познат као савремено-технолошки опремљен простор погодан за интерактиван рад.

Прошле године Бесплатну летњу школу програмирања у СКИП центру у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе успешно је завршило близу 700 грађана.

Заинтересовани за Бесплатну школу програмирања и курс корејске културе могу да се пријаве путем линка https://docs.google.com/forms/d/1hzH6S-tqgNoZCvCztCmhPB9ROErGQIVX3Q0_KydXoi8/edit до 25. јуна.