18/09/2018 Вести 0

Лето је, барем календарски, на измаку… Мада смо “прегазили” половину септембра и полако се ближимо крају овог месеца, повратак у школске клупе је и даље једна од најактуелнијих тема.

Како бисмо у духу савременог доба, а на креативан и продуктиван начин обележили почетак ове школске године Српско-корејски ИТ Центар у сарадњи са ИТ герлс организује четврту по реду ИТ герлс радионицу намењену деци узраста од првог до петог разреда основне школе.

Школарци ће имати прилику да стекну прва знања из области програмирања 22. септембра у 12 сати у нашим просторијама на већ познатој адреси, Добрињској 11.

Као и на претходним радионицама ђаци ће научити да користе програмски језик Скреч (Scratch), а акценат је на савладавању платформе Петље, као и упознавање ученика са сличним компјутерским платформама. ИТ герлс предавачи, према сопственом признању, имају за циљ да пренесу београдским малишанима основна знања из области информационих технологија, као и да их заинтересују да наставе самостално да изучавају модерне технологије.

Радионица је интерактивног типа и прилагођена је узрасту наших младих полазника.

Пријаве су отворене.

Број места је ограничен на 20 учесника. За учешће у радионици се можете пријавити ОВДЕ.