23/10/2020 Vesti 0

Četvrti sastanak Upravnog odbora projekta “Tehnička pomoć za podršku socijalnoj uključenosti mladih kroz inovativne, integrisane i prilagođene usluge” – IPA 2014, koji zajednički finansiraju Evropska unija i Republika Srbija, održan je u Srpsko-korejskom informatičko-pristupnom centru. Reč je o jednom o najvažnijih projekata u oblasti podrške zapošljavanju mladih.

Cilj projekta je povećanje zaposlenosti putem unapređenja aktivnosti mladih, zatim kroz rano sticanje radnog iskustva i preduzetničke prakse, kao i putem podrške aktivaciji korisnika socijalnih usluga.

Pored redovnog okupljanja članova UO, osnovni ciljevi sastanka bili su i pažljivo sagledavanje izveštaja, ocena sprovođenja zadatih aktivnosti i ostvarivanja planiranih ciljeva.

Pomenutim projektom upravlja Ministarstvo finansija (Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava), a sprovode ga Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (glavna korisnička institucija) i Ministarstvo omladine i sporta.