21/02/2019 Vesti 0

Delegacija Republike Koreje Nacionalne agencije za informaciono društvo (NIA) zadužena za međunarodnu saradnju posetila je Srpsko-korejski informatičko-pristupni centar i tom prilikom razgovarala sa rukovodiocem SKIP centra Darom Gravarom Stojanović.
Prilikom posete NIA Republike Koreje razgovaralo se o novim vidovima saradnje i razvoja dodatnih programa i projekata koji bi doprineli unapređenju digitalizacije u Republici Srbiji.
Tokom razgovara zaključeno je i da će Republika Koreja obezbediti dodatnu tehničku pomoć i podršku funkcionisanju Srpsko-korejskog IT centra u Beogradu.
Inače prvi SKIP centar u Srbiji svečano je otvoren pre godinu dana. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obezbedilo je prostor dok je Vlada Republike Koreje uložila blizu 250.000 evra u najmoderniju opremu. Srpsko-korejski IT centar je multifunkcionalan objekat kompletno pokriven brzom WiFi internet konekcijom. U centru postoji nekoliko visoko tehnički opremljenih IT učionica koje raspolažu smart podijumima, modernim projektorima, opremom za videokonferencije, a tu je i 50 najsavremenijih laptop računara…
U Centru se svakodnevno održavaju IT kursevi i predavanja, te obuke za rad na razvojnim platformama eUprave, te radionice čiji je cilj unapređenje digitalnih veština, kako državnih službenika tako i svih građana. Do sada je više od 15.000 državnih službenika i građana uspešno savladalo najrazličitije obuke za razvoj digitalnih kompetencija, koje su održane u SKIP centru.