13/11/2018 Вести 0

После низа бесплатних КјуЕј (QA -Quality Assurance) радионица илити обука за контролу квалитета софтверских производа, све заинтесероване даме прошлог викенда у просторијама Српско-корејског ИТ центра имале су прилику да савладају и технике аутоматског тестирања.

Наши предавачи из ИТ гeрлс-а упознали су полазнице курса са најважнијим појмовима из области аутоматског тестирања, а нарочито је истакнут његов готово непроцењив значај у свакодневној пракси контролисања ИТ производа и услуга. На поменутој обуци наше полазнице савладале су умеће креирања тестова у Селениум ИДЕ алату, Селениум Јава и Селениум Пајтон (Python) алату.

Наставак радионица заказан је за десетак дана, а у заједничкој сарадњи СКИП центра и ИТ гeрлс-а планиране су додатне активности и спровођење још неколико актуелних ИТ обука у наредном период.

До сада је у СКИП Центру одржан већи број ИТгерлс радионица. Реч је о Скреч (Scratch) програмирању и Петљи за најмлађе, затим радионицама за мануелно КјуЕј (QА – Quality Assurance) тестирање, те најновијим обукама за аутоматско тестирање које су намењене припадницама лепшег пола.