30/06/2021 Вести 0

На позив Националне агенције за информационо друштво Владе Републике Кореје, представници Министарства државне управе и локалне самоуправе одржали су данас на онлајн глобалној конференцији „IAC Community Meeting“, која је је окупила водеће менаџере информатичко-приступних центара из шездесетак земаља, презентацију о успешном функционисању Српско-корејског информатичко-приступног центра.

Поред представљања важних резултата рада у овој години, СКИП центар презентовао је примере добре праксе, као и досадашња значајна искуства у области промоције и примене информационо-комуникационих технологија.

Глобални састанак мреже свих светских информатичко-приступних центара „IAC Community Meeting“ организовала је Влада Републике Кореје, земље која је носилац IAC (information-access center) пројекта. Форум је отворио заменик председника Националне агенције за информационо друштво Владе Републике Кореје, а изузев Србије, само су руководиоци информатичко-приступног центра из Краљевине Мароко имали ту част да презентују резултате свог рада.

На крају форума сви ИАЦ менаџери искористили су прилику да путем виртуелне интерактивне платформе обаве индивидуалне разговоре са представницима водећих корејских ИТ компанија.