29/04/2021 Vesti 0

Povodom puštanja u produkciju 27 najnovijih elektronskih usluga za izdavanje dozvola, licenci i saglasnosti za privredu, u Srpsko-korejskom informatičko-pristupnom centru održana je obuka službenika koji će sprovoditi ove procedure u okviru digitalne platforme „eDozvola“ na nacionalnom Portalu eUprava. Reč je o zaposlenima u Ministarstvu zaštite životne sredine, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i Upravi za veterinu. Na ovaj način pružene usluge će biti brže, jeftinije i dostupne u samo nekoliko jednostavnih koraka.

Sve ovo deo je trogodišnjeg projekta „Projekat za unapređenje poslovnog okruženja u Republici Srbiji“ koji realizuju Republički sekretarijat za javne politike, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije i Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svetske banke, uz finansijsku podršku Fonda za dobru upravu Ujedinjenog kraljevstva i Britanske ambasade u Beogradu, a cilj je smanjenje administrativnog opterećenja za privredni sektor.

Podsetimo, prethodno je objavljivanjem seta elektronskih usluga na Portalu eUprava u septembru prošle godine privrednicima u Republici Srbiji postalo dostupno tridesetak digitalizovanih postupaka za izdavanje dozvola, licenci i saglasnosti.