21/04/2019 Вести 0

Велика годишња конференција уредника Википедије “Викилајв 2019“ отворена је овог викенда у Српско-корејском информатичко-приступном центру Министарства државне управе и локалне самоуправе.
Неколико стотина искусних уредника и администратора са ових простора, али и почетника и поштовалаца највеће онлајн енциклопедије окупио се у Београду како би разменили знање и искуство, али и промовисали ширење слободног знања.
У оквиру програма „Викилајв 2019“ говориће се о актуелним дешавањима на Википедији, а биће речи и о ауторским правима, као и о најзначајним вики-пројектима. У свечаном делу програма уредницима ће бити додељене награде за остварене резултате на такмичењима, а најзначајнија годишња награда “Бранислав Јовановић” биће уручена уреднику који је својим радом посебно допринео развоју енциклопедије у Србији, али и целокупном Викимедијином покрету ширења слободног знања.
У склопу програма наставници средњих школа и универзитетски професори говориће о примени Википедије у настави, старији суграђани ће показати како се сналазе у претраживању енциклопедије, а почетници ће моћи да похађају бесплатни јавни час о уређивању чланака. Планиран је велики број практичних радионица, а учесницима ће бити представљено и неколико важних интерактивних презентација.