05/07/2019 Вести 0

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић обишао је данас апсолвенте ИТ факултета из Сеула који у Српско-корејском информатичко-приступном центру у Београду сваким радним данима и то у два термина бесплатно обучавају наше грађане за две врло значајне ИТ области веб програмирања и Пајтона, али и држе часове о корејској култури.
Он се захвалио корејским студентима на доласку у Београд, њиховом ангажовању и вредном раду подсећајући да је Српско-корејски ИТ центар отворен управо захваљујући успешној сарадњи Србије и Републике Кореје у области дигитализације.
Министар Ружић је изразио и очекивање да ће сличних пројеката који доприносе подизању нивоа дигиталне писмености нашег друштва у будућности бити још више. Он је позвао младе ИТ стручњаке и да не пропусте прилику да обиђу српску престоницу и упознају се са нашом богатом традицијом, историјом и културом.
Иначе Бесплатна летња школа програмирања се већ две године одржава у СКИП центру који ради при Министарству државне управе и локалне самоуправе. Прошле године неколико стотина грађана успешно је завршило бесплатне ИТ обуке.