27/11/2019 Вести 0

Данас је у СКИП Центру који је део Министарства државне управе и локалне самоуправе одржана радионица у оквиру пројекта „Пренос знања из области дигитализације јавне управе у земљама Западног Балкана“, који заједно спроводе Партенерство за просперитет НВО и Министарство државне управе и локалне самоуправе уз подршку SlovakAid-а.

На радионици се разговарало о развоју компетенција у органима државне управе у информитизацији и главном законодавству, националном концепту информатизације јавне управе и стратешким документима, информатизацији локалних самоуправа као и о Стратегији дигиталне трансформације Републике Словачке и укључивању стручне јавности и удружења у припрему стратешких, концептуалних и законодавних докумената.

Учесницима на радионици се такође обратила и госпођа Хелена Зенго – први секретар у Амбасади Републике Словачке у Србији. “Надам се да ће се успешна сарадња између ове две земље наставити и у будућности – имајући у виду већ постигнуте резултате са претходних пројеката које смо заједно спроводили“ истакла је Хелена Зенго и пожелела учесницима успешну реализацију радионице.