14/02/2020 Vesti 0

Još jedan Srpsko-korejski informatičko-pristupni (SKIP) centar u Srbiji, trebalo bi da bude otvoren do kraja godine u Nišu, uz podršku Republike Koreje, saopšteno je danas na sastanku ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića sa ambasadorom Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Čeom (Hyoung-chan CHOE).

Vest da ćemo zajedničkim snagama i radom, a zahvaljujući finansijskoj podršci Republike Koreje, otvoriti još jedan ovakav informatički centar u Srbiji, dokaz je međusobnog prijateljstva i uspešne saradnje”, rekao je ministar Ružić.

Vlada Republike Koreje će za otvaranje novog centra donirati 250.000 evra, a otvaranje se očekuje do kraja godine.

Prvi takav centar, koji radi u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i namenjen je za obuku državnih službenika i zainteresovanih građana u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, otvoren je u Beogradu u Dobrinjskoj ulici broj 11, pre dve godine. SKIP centar  kojim rukovodi Dara Gravara Stojanović je dve godine za redom dobio priznanje da je najuspešniji centar ovog tipa na svetu od ukupno 60 centara koji funkcionišu zahvaljujući podršci Republike Koreje.