04/06/2020 Вести 0

Влада Републике Србије је на данашњој седници усвојила Програм развоја електронске управе 2020 – 2022. и Акциони план за његово спровођење који трасира пут даљег развоја електронске управе у Србији, што је један од циљева реформе јавне управе и приоритета Владе.

„Уверен сам да ће Програм развоја еУправе у Србији дати ветар у леђа даљој дигитализацији јавне управе, односно, да ће Србија још брже, ефикасније и једноставније услуживати своје грађане онако како и захтевају модерна времена у којима живимо и радимо“, рекао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић овим поводом.

Он је изразио уверење да ће реализацијом овог програма Србија остварити још већи скок на пољу дигитализације што ће потврдити њено регионално лидерство у развоју еУправе. „Програмом је предвиђено чак 300 нових електронских услуга и сервиса за грађане и привреду који ће се развијати у наредне две године, што само говори о томе да смо се, креирајући Програм, водили искључивом жељом да грађанин буде најважнија особа у процесу рада, а не администрација“, рекао је министар.

Програм развоја еУправе 2020 – 2022. припремили су Министарство државне управе и локалне самоуправе, Канцеларија за информационе технологије и електронску управу и други државни органи, а израду је подржала Европска унија у оквиру пројекта “Подршка реформи јавне управе у оквиру Секторског реформског уговора за сектор реформе јавне управе“, Фонд за добру управу Владе Уједињеног Краљевства, УНДП и НАЛЕД.