22/07/2020 Вести 0

СКИП центар обавештава све своје сараднике и клијенте да због актуелне ситуације са корона вирусом нисмо у могућности да организујемо веома посећену „Бесплатну летњу школу програмирања“.

Овај пројекат, који је Министарство за државну управу и локалну самоуправу с изузетним успехом у претходне две године реализовало са Владом Републике Кореје, наишао је на одличан пријем како код службеника у јавном сектору тако и код грађанства уопште. Више од 500 полазника је усавршило своје знање у ИТ сектору или научило основе програмирања током интерактивних предавања младих стручњака са најпрестижнијих јужнокорејских факултета за савремене технологије.Након укидања ванредног стања свакога дана смо примали на десетине позива, а добили смо и велики број мејлова у којима су се заинтересовани распитивали о терминима овогодишњег курса. Са нашим сарадницима из Републике Кореје, која је такође била на удару ковид 19, све време смо одржавали контакт и они су били и те како расположени да дођу у Србију и одрже предавања уколико то здравствене околности буду дозвољавале. Нажалост, последња дешавања са вирусом у нашој земљи су нас спречила да одржимо „Бесплатну летњу школу програмирања“.

СКИП центар ће пратећи епидемиолошку ситуацију у Републици Србији и радећи у складу са препорукама надлежних органа организовати бесплатне обуке из домена информационо-комуникационих технологија када се за то стекну адекватни услови, о чему ћемо вас на време обавестити.

До тада будите одговорни, носите маске и понашајте се онако како налажу стручне особе које раде на сузбијању корона вируса.