09/12/2020 Вести 0

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић потписала је данас у Српско-корејском информатичко-приступном центру, који је део МДУЛС-а, уговоре о успостављању јединственог управног места са председницима три општине у Републици Србији.

Овим ће грађани Косјерића, Параћина и Тополе имати прилику да све послове са државом обаве на једном месту.

Успостављањем јединственог управног места сви заједно пружамо грађанима најбољу могућу услугу, а то је да на једном месту у општини предају свој захтев и да на том истом месту добију решење. На овај начин локалне самоуправе постају сервис својих грађана, штеде им време и новац на путу ка остваривању њихових права – поручила је министарка Обрадовић честитајући председницима општина.

Она је подсетила да је ове године 12 општина конкурисало за пројекат успостављања јединственог управног места, а да су само Параћин, Топола и Косјерић испунили критеријуме за добијање средстава из буџета.

Министарка државне управе и локалне самоуправе позвала је председнике општина да буду ефикасни и одговорни и да отворе јединствена управна места у прописаном року.

За нашу земљу и наше Министарство 20 милиона динара који иду вашим општинама за овај пројекат, није мало. Зато вас позивам да их користите у складу са оним што смо данас потписали и да будете спремни да отворимо јединствена управна места на време и без кашњења – нагласила је министарка Обрадовић.

Подсетимо, до сада је у Србији отворено десет јединствених управних места и то у Лазаревцу, Шапцу, Житишту, Смедеревској Паланци, Белој Паланци, Сомбору, Крушевцу, Власотинцу, Ужицу и Горњем Милановцу, а до краја године очекује се успостављање једношалтерског система у још четири општине.