10/12/2019 Вести 0

У оквиру посете експерата са Корејског института за развој ( Korea Development Institute – KDI), а у склопу пројекта техничке подршке Канцеларији за информационе технологије и електронску управу и Влади Републике Србије кроз Програм размене знања ( Knowledge Sharing Program – KSP), државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић и руководилац Српско корејског информатичко приступног центра Дара Гравара Стојановић разговарали су данас на тему Развоја стратешког оквира за успостављање ефикасног Система еУправе у период 2019-2022.
“Министарство изузетно цени напоре Републике Кореје да подржи развој еУправе у Србији, посебно што та подршка долази од лидера у развоју сервиса еУправе и укључености њених грађана у коришћењу еУправе“, рекао је државни секретар Бојан Стевић у разговору са делегацијом Корејског развојног института.
Република Кореја је инвестирала у изградњу Српско корејског информатичко приступног центра, истакао је он додавши да се нада даљој подршци у развоју одрживог модела дигитализације јавне управе.
Стевић је истакао да је за потребе развоја ове области усвојен Закон о еУправи, а пре свега, Закон о општем управном поступку, који су направили преокрет у раду јавне администрације и стављања грађанина у фокус, креирајући ефикасне, професионалне услуге, штедећи новац и време.
„Управо радимо на изради стратешког оквира за успостављање ефикасног система еУправе за период 2019-2021“, рекао је он и са саговорницима размотрио могућност додатних обука државних службеника у области еУправе.
„Дигитализација је важан процес у реформи јавне управе и стављен пред све нас као приоритет, али да бисмо осигурали ефекте тог процеса, важно је да обезбедимо и обучене кадрове“, подвукао је државни секретар.