21/02/2019 Вести 0

Делегација Републике Кореје Националне агенције за информационо друштво (НИА) задужена за међународну сарадњу посетила је Српско-корејски информатичко-приступни центар и том приликом разговарала са руководиоцем СКИП центра Даром Граваром Стојановић.
Приликом посете НИА Републике Кореје разговарало се о новим видовима сарадње и развоја додатних програма и пројеката који би допринели унапређењу дигитализације у Републици Србији.
Током разговара закључено је и да ће Република Кореја обезбедити додатну техничку помоћ и подршку функционисању Српско-корејског ИТ центра у Београду.
Иначе први СКИП центар у Србији свечано је отворен пре годину дана. Министарство државне управе и локалне самоуправе обезбедило је простор док је Влада Републике Кореје уложила близу 250.000 евра у најмодернију опрему. Српско-корејски ИТ центар је мултифункционалан објекат комплетно покривен брзом WiFi интернет конекцијом. У центру постоји неколико високо технички опремљених ИТ учионица које располажу смарт подијумима, модерним пројекторима, опремом за видеоконференције, а ту је и 50 најсавременијих лаптоп рачунара…
У Центру се свакодневно одржавају ИТ курсеви и предавања, те обуке за рад на развојним платформама еУправе, те радионице чији је циљ унапређење дигиталних вештина, како државних службеника тако и свих грађана. До сада је више од 15.000 државних службеника и грађана успешно савладало најразличитије обуке за развој дигиталних компетенција, које су одржане у СКИП центру.