14/02/2020 Вести 0

Још један Српско-корејски информатичко-приступни (СКИП) центар у Србији, требало би да буде отворен до краја године у Нишу, уз подршку Републике Кореје, саопштено је данас на састанку министра државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића са амбасадором Републике Кореје у Србији Хјонг-ћан Чеом (Hyoung-chan CHOE).

Вест да ћемо заједничким снагама и радом, а захваљујући финансијској подршци Републике Кореје, отворити још један овакав информатички центар у Србији, доказ је међусобног пријатељства и успешне сарадње”, рекао је министар Ружић.

Влада Републике Кореје ће за отварање новог центра донирати 250.000 евра, а отварање се очекује до краја године.

Први такав центар, који ради у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе и намењен је за обуку државних службеника и заинтересованих грађана у области информационо-комуникационих технологија, отворен је у Београду у Добрињској улици број 11, пре две године. СКИП центар  којим руководи Дара Гравара Стојановић је две године за редом добио признање да је најуспешнији центар овог типа на свету од укупно 60 центара који функционишу захваљујући подршци Републике Кореје.